Kategorier
Ätbart Sött

Yum Yum Yum!

Idag lades de sista detaljerna till för att förbereda sidan, finns fortfarande många smådetaljer kvar men de får lösas efter hand. Detta firade jag med att göra muffinsklubbor igår. Bra orsak att inviga nya klubbstället med.  De senaste inläggen skrev jag ihop nu under morgonen men ville vänta med att publicera alla innan jag ställt fram klubborna på jobbet, lite överraskning måste det ju vara.

Recept finns på: http://www.yumyumyum.se/?p=359

Modifierade receptet med att lägga till 1 dl rödbetspuré och mjöl i tillräcklig mängd för att väga upp så det inte blev för lös smet.

Inspirationen kom från början från http://www.bakerella.com och är vad som mer eller mindre fick min förtjusning i bakning att eskalera och spåra ur.

Chokladen stelnade snabbt så till de sista blandade jag i en skvätt grädde i chokladen och 2 gånger så mycket kokos som choklad kvar. Smeten tryckte jag ut på halva bollarna och dekorerade med hackad choklad. Kakklubbor utan klubbor.

3 svar på ”Yum Yum Yum!”

vilken smart klubbhållare, jag drar mig för att göra klubbor eftersom det är pain in the a** att ha någonstans att ställa dem medan chokladen torkar. Jag kanske ska få tummen ur och be sambon fixa en sån åt mig. 🙂

Tack för kommentaren om lemon curd receptet, jag har uppdaterat inlägget nu.

Ja den är jättesmidig. Tröttnade på att de hela tiden slog emot varandra om de satt i glas, eller att glasen välte. Klart värt att göra ett klubbställ! Bara att borra lite hål i en träbit.

Kommentera