Vinterodlingar och förädling

När det började bli kallt gick de flesta odlingsfunderingarna i ide men mycket av mangolden fick flytta ner i krukor och bo inne på altanen så vi har kunnat äta hemodlat grönt ett bra tag. De har hittills hamnat på mackor och i tacos och något salladsliknande.

Nakenfröpumporna har uppnått den ultimata pumpaformen: pumpaostkaka!

Sambon tyckte det där med odling utan jord lät kul så nu har han en liten vattenbaserad odling inne.

Själv håller jag mig just nu bara till krasse och ärtskott. Odlingstrågen hittade jag på ikea och jag köpte några så ena skulle kunna stå på tillväxt medan vi åt oss igenom den andra. Det fungerade bra ända tills fröerna blev bortstädade.

Ärtskott och krasse visade sig bli jättegott i vårrullar baserade på rispapper. Det blev lite köttstrimlor och senapszill (Zucchinialternativ till inlagd sill) och en dippsås på soja, äppelcidervinäger och sesamfrön.

Men de fungerar ju precis lika bra på mackor.

Ärtskotten är nog något av det billigaste som går att odla. En låda gula ärtor från mataffären och lite jord. När de växt upp ca en decimeter är det bara att klippa av dem över det nedersta bladet och vänta på att de växer tillbaka.

Det här är första gången jag har extrabelysning med. Det är lysrör som sitter fast på ett skåp. Växterna behöver komma upp högre så de inte ränner iväg men det har gått bra då det inte är frön för längre tids odling jag har här.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar