Kategorier
Odling

Vår och planer!

Det går ju bara inte vänta, så fort det börjat knaka i buskagen så åkte de första pallkragarna fram. De flyttade runt några gånger innan de hittade något bra ställe att bo på. Kragarna är målade med alcros vattenbaserade lasyr med en färg vid namn mylla, vilket kändes passande till odlingarna.

För att slippa klippa gräs mellan lådorna blev det en markduk och bark för att kväva allt under. Det är samma upplägg vi hade i odlingen hos mina föräldrar och det har varit väldigt lättskött.

Snyggt blev det med efter allt släpande av säckar och när jag bara hade någon meter kvar kom insikten att någon mer tyckte om det. Mjuka högar började dyka upp och sen kom de allt tydligare gångarna. Sorkarna verkade älska mitt bygge. Där fick jag för att jag försökte ta genvägar! Nästa steg blev att tänka om allt från början igen.

Resten av trädgården skötte sig lite bättre och blev allt grönare. Krusbärsbusken visade sig vara en tät filur med stor potential, trots sin placering lite i skymundan.

Och ett hus är inte komplett innan ogräset är på plats, så självklart dök det upp lite allt möjligt i utkanten av trädgården. Nässlor, maskrosor och blandat överengagerat gräs var det första som hälsade på.

Spretbusken vid lyktstolpen fick med lite hjälp ett påskigt lyft. Praktiskt nog brukar butiker sälja ut minipåskliljorna efter påsk så det blir rätt billigt att skapa lite ljusglimtar inför nästa vår.

Som födelsedags och inflyttningspresen blev det kanske inte helt förvånande blåbär och blåbärstry (ja utöver pallkragar, gödsel och annat växtfokuserat då).

I maj började insikten komma om en väldigt fin överraskning. Delar av trädgården skulle täckas med vitsippor!

Hela kanten med bärbuskar och stora delar av baksidan blev fylld.

Kommentera