Vanilj och chokladsalva

Att fixa med lite hudvårdsprodukter i köket kan vara riktigt roligt. Nu inför jul har jag roat mig med lite experiment för att få fram en mjuk salva utan att behöva beställa en massa olika ingredienser. Det enda som inte är inköpt i mataffären är bivax, det går att beställa via någon naturkosmetisk webbutik eller köpa i någon hobbyaffär eller hos en biodlare. Bivax är mysiga saker så vi hade ett ordentligt lager hemma, samma med kakao och olivolja. Däremot behövdes lite mer i luktväg, samt något lite mer neutralt i oljeväg. Ett besök till mataffären löste det hela. Nu har jag lite svårt att sluta lukta på salvan, den luktar så gott!

20141223_214033

 

 

Chokladsalva

2 msk Bivax (Granulat eller rivna bitar)

2 msk Kokosolja

1 msk Olivolja

2 msk Sötmandelolja

2 tsk Vaniljextrakt (inte arom)

½ tsk Kakao

 

Smält bivax och kokosolja i vattenbad. Tillsätt oljorna. När allt är sammansmält tar du av blandningen från värmen och vispar ner vaniljextraktet och kakaon. Vispa ordentligt så extraktet blandas ut ordentligt. Häll genast upp i burkar.

Vill man ha en vaniljsalva är det bara att hoppa över kakaon. Jag gjorde några av varje, det blev en omgång vaniljsalva och några omgångar med vanilj och kakao.

 

20141223_223303


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar