Kategorier
Sommar

Vad hände med sommaren?

34 grader som mest, tryckande värme och torka. En sommar med rekordmånga bränder och åska istället för regn. Allting började gå långsamt i värmen och antalet saker som gick att göra sjönk. 

Kvar fanns framför allt en sak och det var badande. Det blev några dopp i veckan och jag lyckades till och med cykla ner ensam och bada. Närmsta badplatsen ligger vid Åker och det är fin sandbotten med bra djup. Enda problemet är att det är uppförsbacke hem så i värmen vad det bäst att cykla hem när det mörknade eller så var det duschbehov vid hemkomst.

Standardlösningen på värme brukar vara att åka ut till föräldrarnas sommarstuga och i år hade jag tur och kunde jobba därifrån ett tag. Extra tur då en familj ekorrar var mina närmsta grannar.

De är numera lite mer bortskämda då det har påbörjat seriös ekorrsmatning. Detta efter att jag glömt frukt ute på bordet och vaknade av ljudet av ekorre som med bekymmer skuttade iväg med en hel nektarin i munnen. Det ska bli intressant att se vad för nya växter som växer upp framöver.

Sen var det då de där regndagarna. En per månad och någon till i augusti innan det vände andra tredjedelen av augusti. Jag har samlat i alla hinkar jag hittat. Kutat mellan olika tunnor för att se till att så mycket som möjligt blir sparat. Sällan har jag varit så nöjd över att vara dyngsur och fysiskt slut. 

Kommentera