Kategorier
Odling Växthus

Väcka växthuset år 2

Städdags!

Inte den roligaste delen men definitivt en viktig sådan. Alla saker som stått i växthuset under vintern skyfflades ut och väggarna tvättades av. All jord tömdes ur krukorna för att så småningom matas med näring och användas till ny odling. Det räckte bra med en mopp till väggarna och en blandning av vatten, lite diskmedel och en skvätt ättika. Krukorna fick sig en omgång de med för att få så bra förhållanden som möjligt.

Stenomläggning

På slutet av växthusbygget tog de större stenarna slut och vi tog vad som fanns tillgängligt hemma vilket orsakade ett litet lapptäcke längst bak. Alla stenar rensades bort utom de stora som täckte större delen av golvet, sen blev det en tur till byggmax och fylla på med lite större som hade mer samma färg som de övriga.

Resultatet blev helt ok och de kommer bli mer lika när de nya fått åldras ett tag.

Sen blev det lite ommöblering med hyllan längst in. Nu innan löven är på plats på lönnen bredvid är hela växthuset solbelyst utom på kvällen, men så småningom kommer den vänstra delen vara allt mer skuggad. Målet är att använda den vänstra sidan mer till gurkor och den högra och längst fram till tomater. På bilden nedan är det förberett för de första försådderna med hyllplanen uppe för att undvika att allt för mycket står på marken och ger de kommande sniglarna möjligheter att gömma sig och få fuktiga krukkanter att mysa runt på.

Baksidan har äntligen fått sin avslutning med de plattor som låg inne i växthuset ett tag och lite täckbark för att få det att gå ihop med sidan som lär mot trädet.

I mitten på april sattes så de första fröna i växthuset och odlingsåret för växthuset kan äntligen anses vara igång!

Lämna ett svar