Kategorier
Ätbart Frukost Sommar

Hallonscones

Det blev en halvtidig morgon och ingen frukost skulle det vara på jobbet så jag krälade upp och gjorde scones. Att det blev något kändes rätt imponerande. Att de blev riktigt mumsiga var ju ännu bättre. Frukosten räddad trots allt!

Hallonscones
8 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 tsk kardemumma
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
150 g frysta hallon

Vispa ihop allt utom hallonen. Rör ner hallonen innan de hinner tina och forma ca 10 bitar. Platta ut lite på en plåt och pensla på ett vispat ägg och strö över lite råsocker och kardemumma. Baka i ugnen ca 10 min (tills de får en fin gyllenbrun färg) på 250 grader.

Kategorier
Ätbart

Kanelscones

Håller på med ett arbete till en kurs i läkeväxter. Just nu ska vi göra ett recepthäfte och jag har gett mig in på ämnet köksapoteket och går in för att enbart använda kryddväxter. Bland annat så har jag gjort kanelscones.

Kanelscones

  • 1 dl mjöl
  • 2-3msk mjölk
  • ½tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk kanel

Rör ihop och baka ut till två små eller en större brödbit. Grädda på 250 grader i ca 8-10 min. Gott med vispad grädde eller smör till med sylt.