Kategorier
Ätbart Kryddor Sött

Mutmuffinsar

Fick ett ryck på kvällen att baka muffins. Det var länge sedan jag gjorde något med lite roligare kryddor så nu blev det kryddmuffins med limefrosting och sugarpaste-överdrag.

Kryddmuffins

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 100g smält margarin/smör
  • 0,5 tsk ingefära
  • 0,5 tsk nejlika
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Vispa ihop ägg, socker, margarin och kryddor. Blanda ner övriga ingredienser och portionera ut i formar. Grädda i 5-15 minuter på 175 grader, tiden är beroende på storlek på formarna. Satsen räcker till 12 stora muffinsar eller mängder av små.

Philadelfiafrosting med lime

  • 200g  philadelfiaost
  • 3,5 dl florsocker
  • 1 msk lime
  • 50 g smör
  • Eventuellt karamellfärg för färg

Blanda ihop och ställ in i kylen en stund innan du dekorerar muffinsen.

Mitt handlag med sugarpaste är dock under all kritik, men det är just därför jag testar och försöker lära mig.

Kategorier
Ätbart

Grön middag

I år firade jag min födelsedag med att bjuda hem två mysiga filurer på en riktigt grön middag. Alla pratar ju om att grön man är så bra, antingen i form av vegetarisk mat eller ekologisk mat men jag kände mig tvungen att testa om det gällde just mat som bokstavligt talat var grön.

Till förrätt blev det avocadosoppa, huvudrätt var spenatpasta med sås på sparris med fransk getost och broccoli, grön sallad och varmrökt fårfilé. Avslutningsvis bjöd jag på den grönaste limepaj som någonsin setts till häromkring.

Avocadosoppa

Koka upp en buljongtärning (grönsaksbuljong) med lite mindre vatten än förpackningen säger. Gröp ut en avocado och tillsätt creme fraiche och mixa ihop, späd med buljongen till önskat resultat. Krydda och tillsätt en skvätt lime. Värm upp soppan.

Receptet till sparrissåsen hittade jag på http://www.kokaihop.se/recept/sparrissas och jag lade till broccoli som jag lät koka tillsammans med den färdiga såsen för att göra den mer fyllig.

Receptet till citron- och limepajen hittade jag på http://www.recepten.se/recept/citronpaj_lime.html och utöver allt annat lade jag till en viss mängd karamellfärg. Pajen serverades med grädde som man kan misstänka råkat få i sig lite av färgen med.

Kategorier
Ätbart Mat Sött

Grön middag

I år firade jag min födelsedag med att bjuda hem två mysiga filurer på en riktigt grön middag. Alla pratar ju om att grön man är så bra, antingen i form av vegetarisk mat eller ekologisk mat men jag kände mig tvungen att testa om det gällde just mat som bokstavligt talat var grön.

Till förrätt blev det avocadosoppa, huvudrätt var spenatpasta med sås på sparris med fransk getost och broccoli, grön sallad och varmrökt fårfilé. Avslutningsvis bjöd jag på den grönaste limepaj som någonsin setts till häromkring.

Avocadosoppa

Koka upp en buljongtärning (grönsaksbuljong) med lite mindre vatten än förpackningen säger. Gröp ut en avocado och tillsätt creme fraiche och mixa ihop, späd med buljongen till önskat resultat. Krydda och tillsätt en skvätt lime. Värm upp soppan.

Receptet till sparrissåsen hittade jag på http://www.kokaihop.se/recept/sparrissas och jag lade till broccoli som jag lät koka tillsammans med den färdiga såsen för att göra den mer fyllig.

Receptet till citron- och limepajen hittade jag på http://www.recepten.se/recept/citronpaj_lime.html och utöver allt annat lade jag till en viss mängd karamellfärg. Pajen serverades med grädde som man kan misstänka råkat få i sig lite av färgen med.