Sten och altan

Under jobbet på baksidan hittade vi sten, ganska mycket sten. De flesta gick att få upp men några fick vi ge upp om.

If you can’t beat them, join them! Så stenen fick ligga som den var och vi grävde upp runtom.

Sen blev det lite flummigt pynt i form av kärleksört och grus.

Kanterna behövde snyggas till lite runt spretbusken med men hur jag än gjorde så räckte stenarna bara halvvägs.

Men hur var det med altanen då? Det är ju fint med altan, så vad är problemet? Jo, den lilla detaljen att det var allt annat än helt. Mer exakt snart fallfärdigt. Så sambon, med familj hjälpte det lite på traven!

En dag fick jag en fin bild på en stor brist på altan. Heja heja!

Sen började konstruktionen växa fram när jag satt och stretade vidare på jobbet.

Men allt kan ju inte gå helt smidigt, så någon dag senare så var jag sjuk och flyttade in under parasollet och hejade på på lite närmre håll.

Men jag fick jobba på mer efter ett tag när jag var uppe på fötterna igen. Det var mycket som behövde målas men jag höll mig till planen och spikade inte i en enda spik! Vi hade en överenskommelse om att jag planerade och gjorde huvuddelen av arbetet i köksträdgården så skulle han klara av ett byggprojekt med allt från planering till avslutande. Jag skulle nog vilja påstå att vi klarade av båda delarna rätt så bra.

En avslutande detalj blevvattenkannspåfyllningen. Den sattes ihop med hjälp av ett krukfat, lite stenar och ett rör för att få ut vattnet från träkanten.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar