Ibland vill man lyxa till det lite extra, och har man fått tag på de första fläderblomsklasarna finns det ingen orsak att vänta. Mitt projekt en lugn sommarmorgon blev halvfriterade fläderblomsklasar och bananer (fläderblommorna tog slut och sen urartade det).
Till allt hade jag vaniljglass, jordgubbar och en liten skvätt sirap ringlad över de friterade bananerna. Nu till receptet:
Frityrsmet
- 2 dl mjöl (vete eller dinkel)
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1½ dl vatten
- 1 äggvita
Vispa ihop allt och doppa det du vill doppa och fritera sedan. Är det fläderklasar du friterar kan smeten vara tunnare, dvs mindre mjöl behövs.
Jag brukar ta en liten stekpanna med höga kanter och hälla i en ordentlig skvätt olja och fritera/steka resultatet. Det går snabbt och kräver inte lika mycket olja.
Lämna ett svar