Kategorier
Odling Odling i Gislaved

Sommar 2011

Detta året är temat krukor, de står överallt!

Här är kryddsamlingen på uteplatsen. Krukan längst upp innehåller rosmarin, timjan, oregano och annanassalvia. I de andra är det mer timjan, en söt liten sak och en citronmeliss.

DSCF5429

Här har lite potatis börjat kika upp. Nu får de jobba på så vi får fin sommarpotatis!

DSCF5428

Mer kryddor! Salvia, citrontimjan och vanlig timjan. Märks det att vi tycker om timjan? Det enda som inte är lika uppskattat är att bladen är så små att det tar hopplöst lång tid att plocka!

DSCF5427

Kryddlådorna mot grannen har börjat komma i ordning. Närmast är det luftlök (de har vi haft i många år) och koriander. I den bortre lådan är det timjan, mejram och oregano.

DSCF5423

Många fina äppelblommor på det lilla äppelträdet.

DSCF5422

Nu har vi delat den gulbladiga oreganon och den har fått en helt egen odlingslåda att sträcka på sig i. Den fick sällskap av två mindre oreganoplantor.

DSCF5417

Jag har äntligen fått en låda till myntorna nu. De ska också få sträcka på fötterna och kravla runt som de vill. Chokladmynta (den luktar ako-kolor!), marockansk grönmynta och pepparmynta.

DSCF5416

Blåbärshörnan ser ut som den brukar. Det är en amerikansk buske och tre små hybrider. Runtom växer gräslök och den är alltid uppe tidigt. Till höger kan man se två sorters dragon.

DSCF5419

Sen var jag ju absolut tvungen att testa lastpallsodling men jag hade lite problem med jorden och baksidan så det gick inte jättebra men det var kul ändå.

DSCF5415

Sen har vi ju den lilla svarta lådan med. Den innehåller körsbärsträd, malört och lite gott och blandat. En låda där resterna hamnar.

DSCF5414

Spansk körvel som hålls i schack med hjälp av en gammal papperskorg. Den växer fint och luktar ju ljuvligt. Bakom den syns lite johannesört som jag använt till te.

DSCF54132011