Kategorier
Ätbart

Slemlor och minutglass

Nu har det blivit sådär igen, jag skulle göra semlor men det gick inte så bra. Först studsade en skvätt gul karamellfärg ner i degen, det var kanske inte så farligt. Bakandet fortlöpte utan allt för stora urspårningar. Därefter gick det utför…

Den gröna karamellfärgen dök ner i grädden så fort jag började vispa och när jag smetat på allt började det flyga silverkulor överallt som fastnade i grädden. Det går vilt till här i köket!

Mest häpnadsväckande var däremot att jag lyckades göra en fyllningsvariant som min mandelmassehatande sambo tyckte om. Lösningen var hemmagjord hasselnötsmassa.

Hasselnötsmassa

Blanda 1 del malda hasselnötter med en del socker eller florsocker. Mixa med en liten skvätt mjölk i. Färdigt!

Gjorde en riktigt mumsig efterrätt idag med. Snabbaste och enklaste glassen man kan göra. Fungerar jättebra att variera utefter hur nyttig man vill vara.

minutglass

Häll upp 1 del grädde och två delar mjölk (andra mängder går jättebra, hoppa över grädden om det blir för fett, hoppa över mjölken om det blir för blaskigt och så vidare) i en mixer (eller i en bunke om du använder mixerstav). Fyll på med frysta blåbär så det räcker minst en cm över vätskan. Strö över socker (justeras efter hand med hjälp av provsmakning) och mixa ihop allt. Är konsistensen för löst så behövs det mer blåbär. Resultatet blir i konsistensväg  ungefär som mjukglass eller semifreddo. Färgen blir helt underbart lilablått.

Kommentera