Sidenmorgonrock

Lite småkul påhitt känns det som. Jag kom att tänka på att det skulle vara mysigt med en sidenmorgonrock då jag är lite småförtjust i olika naturliga material. Efter en snabb koll på olika webbshoppar var jag trött på tråkiga modeller och höga priser, dags att börja gräva i mina lager. Direkt dök det upp en hög med saris. Jag han använt dem som gardiner, som danskläder och som helt vanliga saris ibland. Det är ett mycket intressant plagg. Jag valde två av dem, en för att den var väldigt mjuk och en för färgen. Sen var det bara att sätta igång och försöka få ihop något liknande en modell.

Efter en kväll och natt av klippande fick jag ihop en hög med bitar och jag kunde inte låta symaskinen vara så det han bli ett bälte färdigt. Sen var klockan tolv och tiden hade bara runnit iväg. På morgonen tog jag lite sovmorgon och dök sedan ner vid symaskinen igen. Det enda jag saknade var mitt strykjärn som bott 9 mil bort ett tag. Nu är jag väldigt nöjd med resultatet. Chansen att hitta en liknande måste vara rätt minimal så nu har jag till och med en unik morgonrock. Det kan visserligen hända att den kommer med på dans men det är fortfarande enklast att referera till den som morgonrocken.

2014-04-12 13.41.01

Närbild på överdelen och bältet. Bandet är en del av sarin så jag försökte utnyttja det så att jag fick det som en snygg effekt.

2014-04-12 13.41.14

Här under kan man se fodersarin med. En ljusare brungrön färg.

2014-04-12 13.44.45


Publicerat

i

, , , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar