Det här är en av alla mina favoritårstider. Luften känns allt högre och svampplockandet har börjat för oss här. I år är första året vi gett oss ut efter annat än trattkantarell. Resultatet blev 6 lådor efter de var förvällda.
Idag tänkte jag dela med mig av ett snabbt och enkelt sätt för att kunna njuta lite extra av alla olika bär som finns att plocka. Rönnbär, havtorn, blåbär, lingon, slånbär, björnbär och så vidare.
Bärkola för micron
- 1 dl strösocker
- 1 dl sirap
- 1 dl vispgrädde
- Några bär
Låt bären sjuda i vispgrädden i 3 minuter, plocka sedan ur de bär du inte vill ha i kolan (är det blåbär låter jag alla vara kvar). Blanda i allt i en microsäker form (mycket större än mängden smet). Tillaga på högsta läget i 7-8 minuter. Häll sedan upp på bakplåtspapper. Vill du ha kolorna högre kan du lägga bakplåtspappret i en brödform innan du häller ner smeten. Sedan är det bara att vänta på att godsakerna ska bli klara.
Lämna ett svar