Så mycket grönt!

Så kom det där underbara, när landen började spruta fram grönsaker! Det blev ett år med sommarsquashtester. En i kruka på trappen, en i plastväxthus, ett på friland och två små inne på altanen. Alla platserna var bra, de som gav frukt tidigt slutade tidigare och de som kom sent gav frukt senare så det kommer nog att bli lite variation nästa år med för att få så lång säsong som möjligt.

Den gamla pionen slog ut och blev väldigt vacker bredvid den rödbladiga paradisapeln.

Pumparankorna promenerade glatt iväg. De fick inte tillräckligt med näring så det blev bara en pumpa per ranka. Kålsorterna trivdes bra och det blev helt fullt i lådorna.

Inne i plasttältet trängdes kål med gurka och squash. Det blev lite väl fuktigt mot slutet på säsongen men det mesta trivdes bra där inne.

På trädgårdsmässan i Växjö vann jag lite blomsterbönor i trädgårdsföreningens monter. Det handlade om att gissa trädslag utifrån vinterkvistar. När jag var liten var jag jätteglad i ”knoppisar” vilket innebär att jag har memorerat knoppnamn som trindröda lind, långa boke och liknande. Vi fick med oss lite allt möjligt i den vinsten men finast var blomsterbönorna. Bönorna är starkt rosa med mörklila strimmor.

Till och med blåbären är gröna! Mja, någonstans ska det ju börja och det är är inte så mycket mer med det. Första året när de kommer från butik är nästan alltid säkert, så vi får se hur de trivs om en vinter.

Fjärilshörnan var lika trång den. Jordgubbsmyntan har jag enbart för att den ger massor av blommor. Purpurkvannen är inne på sitt andra år nu, får se om den lyckades fröså sig för att börja på ett nytt år.

Här har vi en av de goda små klumparna. Nakenfröpumpa! Bästa uppfinningen på länge. Bara skal och slafs som åker till komposten.

Sen… Nej vänta, får? Ja den ville väl spana in bygget.

Även lite bladgrönt dök upp med men vi har varit väldigt dåliga på att äta av dem. Det blir squash till allt istället.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar