Pumpa- och citrusmuffins
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 100g smält margarin/smör
- 1 krm vaniljpulver
- 1 dl mjölk
- 3,5 dl mjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1-2 dl riven pumpa (ex butternut)
- rivet skal från 1 citron
- 50g hackade syltade apelsinskal
Vispa ihop ägg, socker, margarin och vanilj. Blanda ner övriga ingredienser och portionera ut i formar. Grädda i 5-15 minuter på 175 grader, tiden är beroende på storlek på formarna. Satsen räcker till 12 stora muffinsar eller mängder av små (ca 70).
Philadelfiafrosting med citron
- 200g philadelfiaost
- 3,5 dl florsocker
- 1 msk pressad citron
- 50 g smör
- Gul karamell/livsmedelsfärg
Blanda ihop och ställ in i kylen en stund innan du dekorerar muffinsen.
Skiva ett äpple och smält ca 25g smör i en stekpanna. Stek äppelskivorna med 1 tsk kanel och 2 msk socker tills skivorna är mjuka. Dekorera muffinsen med citronfrosting och stekt äppelskiva.
Lämna ett svar