Ätbart, Sött

Pumpa- och citrusmuffins

Pumpa- och citrusmuffins

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 100g smält margarin/smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1-2 dl riven pumpa (ex butternut)
  • rivet skal från 1 citron
  • 50g hackade syltade apelsinskal

Vispa ihop ägg, socker, margarin och vanilj. Blanda ner övriga ingredienser och portionera ut i formar. Grädda i 5-15 minuter på 175 grader, tiden är beroende på storlek på formarna. Satsen räcker till 12 stora muffinsar eller mängder av små (ca 70).


Philadelfiafrosting med citron

  • 200g  philadelfiaost
  • 3,5 dl florsocker
  • 1 msk pressad citron
  • 50 g smör
  • Gul karamell/livsmedelsfärg

Blanda ihop och ställ in i kylen en stund innan du dekorerar muffinsen.

Skiva ett äpple och smält ca 25g smör i en stekpanna. Stek äppelskivorna med 1 tsk kanel och 2 msk socker tills skivorna är mjuka. Dekorera muffinsen med citronfrosting och stekt äppelskiva.

På bilden framifrån visas kakbollar med knölig choklad, kryddmuffins med orange chokladsmörkräm och längst bak pumpamuffinsen.

1 reaktion på ”Pumpa- och citrusmuffins

Kommentera