Kategorier
Garn Hantverk Historiskt återskapande Nålbindning Tema Textil

Oktober – sammanfattning

En månad sa poff och försvann iväg. Antalet besök utanför lägenhetens väggar har varit skrämmande få. Däremot har mycket hänt på insidan. Som synes i menyn som sitter längst upp så har det kommit till en menypost vid namn AIRPod, det är mitt sätt att visa upp vad jag gjort inom kursen Moderna Applikationsmiljöer genom ett antal föreläsningar i ämnet Adobe AIR.

På pysselfronten, mycket nytt.

Det har blivit ett stort antal färgade garner. Jag har färgat med gurkmeja, valnöt, te, henna och mängder med krapp. 5 nystan har gått åt och 4 har flyttat till Gislaved. Det jag har kvar nu är det som syns på bilden.

Den här gjorde jag av två nystan, det ena var färgat med henna och det andra med gurkmeja. Det är en hals som antingen går att ha ner en bit över axlarna, eller upp på huvudet så man får lite värme där med. Den är nålbunden med en liten variant jag inte vet om jag hittade på eller om den finns där ute i den stora världen sen tidigare. Resultatet blir lite som höga virkade stolpar.

De här är inte nya men likväl vettiga att ta fram nu. Nålbundna tumvantar med broderier. De är nålbundna med enkla stygn (två öglor totalt).

Som jag nämnt tidigare började jag på en kort tovningskurs i början av månaden. Första kurstillfället uppstod det en älg på. Nu tjänstgör stackarn som nåldyna.

Det här var lite av allt. Många projekt är bara påbörjade så de får synas när de växt till sig lite. Ska ta kort på babyvantarna jag nålband med.

Kommentera