När regnet kom

Just nu så känns det som en ovanligt torr sommar och jag hoppas verkligen att det är något ovanligt, att nästa år blir på ett annat sätt. Hela sommaren har varit fokuserad på att längta efter regn och vi som brukar ha dimmiga morgnar fick vänta halvvägs genom augusti innan det äntligen var dags för första dimman. 

Det var som om odlingarna drog en djup suck av lättnad och efter en ostabil start har det nu regnat varje vecka sedan dess. 

Djungelgurka

De växter som redan haft bra fart fortsatte att ge jämna små skördar månaden ut. Att temperaturen sjönk gjorde det lättare att jobba med trädgården men det kändes segstartat. Efter några ordentliga regn fick jag ner björnbärsbusken och blåbärstryn i de väntande groparna. som tur var hade inga obehöriga smitit in i jordkorgarna.

Det har varit två sega år med ringblommorna. Nu kom första blomman i augusti och de har sett så ensamma ut att jag inte kunnat med att skörda några blad.

Curryört och ringblomma

Curryörten har fått godkänt och är nu med i årets kryddblandningar. Squashen tog en paus i slutet av månaden men började fylla på med hanblommor istället.

På det stora hela blev det mer en månad att ta sig igenom men det går inte att smyga med att allt det gröna ser väldigt vackert ut i det nästan konstanta solskenet. Det tog ett tag att påminna huvudet om att det i normala fall kan vara bra att ha med sig regnkläder ibland.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar