Kategorier
Hantverk Sömnad Textil

Moy bog på småländska

Det finns ju vissa saker man nästan måste testa att göra. En moy bog klänning är helt klart långt uppe på min lista. När jag var inne på klippans yllefabrik en dag så dök det upp ett riktigt ordentligt orange tyg. Jag brukar i vanliga fall inte hålla mig till annat än mörka färger men av någon anledning fångade tyget mig. Det blev en strid ström av meddelanden till de bästa växtfärgare jag känner för att höra och det landade på att det skulle vara möjligt. Tyget var tätt och tjockt men mycket vackert så jag fick med mig några meter hem och sedan började evighetsarbetet att passa ihop alla delarna och konstruera ett tillräckligt likt mönster. Ljuset är lite sådär på bilderna så jag får försöka ta nya när det blir ljusare ute.

 

2013-12-20 20.05.31

 

2013-12-20 20.05.37

 

2013-12-20 20.05.56

Kommentera