Kategorier
Hantverk Historiskt återskapande Metall Tema

Lägerliv

 

Det går sakta men säkert framåt. Matlagningssaker är fixade, tältet i ett stycke igen (hade lyckats tappa bort tältpinnen). Bord med bockar och plank ihopfifflat och nu min stora stolthet…

En säng!

Här syns den väldold under alla filtar och fällar. Däremot blir det ett slut på fällsovandet för min del. Jag har hela tiden varit engagerad och sovit på vad jag haft i materialpraktisk väg men nu, 6-7 år efter mitt första lajv ger jag upp. Madrass eller repsäng framöver.

Dagens fusk är vagnsbultar. Här är de linoljebrända för att bli lite finare.

Rackarns stabil blev den. Designen är såklart gjord av Ben. Jag hade med mig en ritning när jag kom hem men den blev snabbt ratad. När ska jag få en egen verkstad tro? Det är svårt att lära sig ordentligt om man inte får misslyckas lite med.

Väl ihoppackat gick det snällt in i bilen utan att sticka ut någonstans och i tältet får det precis plats. Kommer dock att testa lite andra varianter med tältet så det återstår att se vad som händer där framöver.

Hela bygget avslutades med en liten urspårning. Körsbärsröd skylt med klannamnet Nivle.

Utöver det har jag fått ett nytt tillskott till matsakerna efter årets tur till foteviken. En helt underbar skopa (http://www.tcsmide.se/). Helt plötsligt fick jag också uppleva att min gryta i perfekt storlek var för liten. Fann mig lagande mat till 5 pers och inte de tre jag räknat med från början. Klart trevlig överraskning. Det blir nog fler inköp till vintern när det inte är lika många event att åka på.

 

 

Kommentera