Då jag har någon där hemma som är galet förtjust i kombinationen saffran och choklad blir det lite experimenterande ibland. Detta tillsammans med gårdagens panforte gjorde att behovet att testa att kombinera båda var rätt uppenbart. Resultatet tänkte jag i första hand använda tillsammans med enkla inbjudningskort inför en kväll med glöggmys och godispyssel.
Panforte med vit choklad och saffran
(ca 30 bitar)
200g hasselnötter
1 dl honung
3/4 dl socker
200g vit choklad
1 dl vetemjöl
1 pkt saffran (0,5g)
3/4 dl tranbär
smör till att smöra ett papper
Smält honung och socker med saffran i en kastrull. Ta av sockerblandningen från plattan och rör ner chokladen så den smälter helt. Rör sedan ner mjöl och avsluta med att ha i nötter och tranbär. Lägg smörat bakplåtspapper/smörgåspapper i botten på en form på ca 20×30 cm och häll/tryck ut chokladblandningen. Låt formen stå i rumstemperatur tills chokladblandningen har svalnat. Skär sedan upp i bitar.
Lämna ett svar