Hydrotester

Basilikan från första omgången är fortfarande vid liv och en stund höll den på att ta över halva fönstret men nu har den bit för bit förvandlats till pesto med ramslöken som kikat upp ute i trädgården.

Nästa lite konstigare påhitt var att plocka en kryddkruka från butiken, spola av rötterna, göra lite hål i dess plastkruka och sätta ner i vatten. Den har stortrivts men blev bortglömd en gång och då den inte har samma utvecklade rotsystem som de växter som dragits upp i hydroodlingarna så dog delar av den.

Dillen testade jag med att bara ösa ner några frön i en plugg och det fungerade jättebra. Den kom upp snabbt nog för att vara i fas med lollo rosson så den kommer nog att återkomma nästa omgång med. Det har varit väldigt lyxigt att kunna plocka en näve dill till äggmackan och nu i påsk kunde jag ta med en hel påse och pynta påskmaten med.

Salladen ”salad bowl” var lite långsammare i starten än lollo rosson men den verkar vara mer stabil och hålla sig längre. Tror det är dags att starta en sista odling innan utomhusodlingarna tar över för min del. Det är redan fullt med frösådder i hyllan med lamporna nu.


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar