Var ute och klafsade en runda på vår närmsta lilla mosse. Passade på att plocka lite tranbär och pors medan det fortfarande var soligt och klart. Imorgon blir det svampplockning igen. Det känns verkligen att man är i slutet av den mer intensiva skördetiden. De flesta förberedelser inför den sena hösten och vinterns vila är mer eller mindre klara. Nu skulle man bara ha möjligheten att gå i ide.
Jag var en runda hos min äldsta storasyster en runda nu över kvällen (har två stycken systrar som båda är äldre). Det är verkligen härligt att vara hemma och ha personer man känner igen runt sig. Luften var otroligt frisk och precis över skogskanten klättrade en mycket dimmig och spöklik måne upp. Innan dess var det pizzabak här hemma.
Renpizza
- 3½-4½ dl mjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1½ msk olja
- 1½ dl mjölk
Receptet räcker till en till tre personer beroende på portionsstorlek och eventuella tillbehör. Blanda ihop ingredienserna och platta ut pizzabottnen på en plåt. Sätt ugnen på 175 grader.
- Tomatpuré eller ketchup
- Mango chutney eller tacosås
Blanda ihop och smeta på pizzabottnen i önskad mängd.
- 1 pkt renskav
- 1-2 dl förvälld svamp
- 250 g riven ost
- 1 knippe färska eller torkade kryddor (ex: basilika, oregano, timjan, dragon)
Stek svamp och renskav och strö sedan över bottnen. Strö över en del av kryddorna, täck över med osten och avsluta med de sista kryddorna. Sätt in i ugnen till bottnen har fått tillräckligt fast form och osten smält ordentligt.
Lämna ett svar