Pumpatårta med två bottnar
Bottenbotten
100g smör
100g mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Smält ihop smör och choklad i en kastrull. Låt svalna lite och rör ihop alla ingredienser. Smöra och bröa formen. Häll ner i tårtformen och grädda i ca 25 min på 175 grader.
Överbotten
3 ägg
3 dl socker
6 msk varmt vatten
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker luftigt. Häll ner vattnet under vispningen. Blanda ner torrvarorna försiktigt. Häll ner i smörad och bröad form. Grädda i 157 grader i ca 30 minuter.
Fyllning 1
Chokladmousse
Fyllning 2
Nougat ganache Recept
Fyllning 3
Pumpasylt Recept
Här lade jag till 2 tsk kardemumma, 1 tsk ingefära och använde syltsocker istället för vanligt socker.
Foder till tårtan
Recept (resterna som blev över av frostingen).
Slutligen blev det ett täcke av färgad mandelmassa.
Lämna ett svar