Kategorier
Ätbart

Grön middag

I år firade jag min födelsedag med att bjuda hem två mysiga filurer på en riktigt grön middag. Alla pratar ju om att grön man är så bra, antingen i form av vegetarisk mat eller ekologisk mat men jag kände mig tvungen att testa om det gällde just mat som bokstavligt talat var grön.

Till förrätt blev det avocadosoppa, huvudrätt var spenatpasta med sås på sparris med fransk getost och broccoli, grön sallad och varmrökt fårfilé. Avslutningsvis bjöd jag på den grönaste limepaj som någonsin setts till häromkring.

Avocadosoppa

Koka upp en buljongtärning (grönsaksbuljong) med lite mindre vatten än förpackningen säger. Gröp ut en avocado och tillsätt creme fraiche och mixa ihop, späd med buljongen till önskat resultat. Krydda och tillsätt en skvätt lime. Värm upp soppan.

Receptet till sparrissåsen hittade jag på http://www.kokaihop.se/recept/sparrissas och jag lade till broccoli som jag lät koka tillsammans med den färdiga såsen för att göra den mer fyllig.

Receptet till citron- och limepajen hittade jag på http://www.recepten.se/recept/citronpaj_lime.html och utöver allt annat lade jag till en viss mängd karamellfärg. Pajen serverades med grädde som man kan misstänka råkat få i sig lite av färgen med.

Kommentera