I fredags testade vi att fritera lite smått och gott. Bland annat så gjorde jag en tjock pannkaksmet med lite bakpulver i och dränkte bananbitar och ananasbitar i. Friterade dem i en vanlig rostfri gryta i ungefär 4 dl rapsolja.
Skar upp halloumi i stavar och vände runt först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd. Slutligen gjorde jag holländska bitterballen och friterade.
Bitterballen
- 100 g tillagat kött, mycket finfördelat
- 2 skivor mosat bröd, uppblött med vatten
- 10 kvistar persilja, fint hackad
- riven muskotnöt
- kryddor
Till panering
- 2 ägg
- ca 2 dl ströbröd
Blanda ihop allt i en mixer och mixa tills det har blivit en smet av det. Rulla till små bollar ca 2-3cm och rulla i ägg och ströbröd. Fritera tills de är ljusbruna. Sägs vara gott till öl.
Lämna ett svar