Förväntan

På lördag är det marknad igen, det blir en kort runda men det ska bli härligt att få komma ut lite. Det är en vikingamarknad i foteviken som hägrar. Vi kommer bara bli där över dagen dock, tyvärr är marknaden bara en enda dag så det är inte lönt att stanna kvar.

Jag tänkte visa vad jag gjort den senaste veckan. För några veckor sedan började jag sy på en kappa för både vikingatida event och vardagsanvändning. Den saknar fortfarande vissa detaljer men är nu åtminstone tillräckligt klar för att kunna användas. Grundmaterialet är ett hårt filtat grönt ulltyg och modellen är uppbygd av raka bitar med kilar för vidd i sidan och under ärmarna. Den är sydd för hand men tvåtrådigt lintråd. Dekoren är broderat på tunt rödbrunt ulltyg med mycket tunn ulltråd och sedan fastsydd på kappan.Bilden på baksidan som syns på bilden är en kopia av det silversmycke som blivit hittat vid utgrävningarna i uppåkra.

Det jag saknar är ett lager med foder i ett mjukare ulltyg vilket jag hoppas på att hitta på marknaden samt knäppning där fram. När jag fått tag på foder kommer det även att bli en röd kantning längst ner på kappan och eventuellt i öppningen fram, beroende på knäppning.

Men nog om det, nu måste jag packa inför helgen.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar