Det verkar bestämt som att jag kommit in i en mindre bakrunda. Dagens projekt resulterade i två sorters snabbullar och chokladtryffel i tre smaker . Vi kan börja med orginalreceptet på snabbullar.
Snabbullar
- ca 4 dl mjöl
- 2-3 msk margarin
- 2 tsk bakpulver
- 1½ dl socker
- 1½ dl mjölk
- 1 tsk kardemumma
- pärlsocker
Blanda ihop allt utom pärlsockret och häll upp i bull- eller muffinsformar (ca 12 st). Strö över lite pärlsocker och sätt in i ugnen på 200-225 graders värme i 8-15 min.
Snabbullar med en twist
- 1½ dl mjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 2-3 msk margarin
- 2 tsk bakpulver
- 3/4 dl råsocker
- 1½ dl kokt och mosad pumpa (butternut)
- 1 tsk kardemumma
- pärlsocker
Blanda ihop allt utom pärlsockret och häll upp i bull- eller muffinsformar (ca 13 st). Strö över lite pärlsocker och sätt in i ugnen på 200-225 graders värme i 8-15 min.
Projekt nummer två var att få ner lite bär i chokladtryfflar utifrån grundreceptet nedan. I variant ett tog jag vit choklad till tranbär som jag hade i frysen och rullade i florsocker. Variant två blev mörk choklad och frysta blåbär rullade i råsocker och slutligen variant tre blev mörk choklad med chili och rullad i kakao.
Chokladtryffel
- 100g mörk choklad (50%) eller 150g ljus choklad eller 200g vit choklad
- ½ dl grädde
- bär eller krydda
- Något att rulla dem i (ex: kakao, florsocker, hackad mandel, råsocker, socker) eller doppa dem i smält choklad.
Koka upp grädden med bär eller krydda och tag sedan av grädden från plattan. Hacka chokladen och rör i den i grädden tills allt har smält. Ställ svalt tills smeten har svalnat tillräckligt för att man ska kunna rulla kulor av den. Rulla kulorna i vad du föredrar eller doppa dem i choklad och dekorera. Förvara de färdiga tryfflarna svalt.
Lämna ett svar