Efter Fagerhult

I helgen var det stora målet Fagerhults plantskola. Det är ett av våra favoritställen då de har mycket växter som tål våra förhållanden och de är mycket kunniga och hjälpsamma, fast det var inte det som fick mig studsandes av glädje. Precis när vi ska in på parkeringen ser jag något ljuvligt luddigt stå en bit in från vägen. Kan det vara? Alpackor! Det var alpackor! Efter en stunds beundran fick jag dock samla mig och traska in och kika på växter istället. Det var ett antal andra där med men vi lyckades få loss en som kunde hjälpa Ulla med hennes äppelträdsjakt.

2014-03-29 11.27.52

 

Efter att ha gått och kikat på och läst på alla äppelsorterna och familjeträden lyckades han luska fram ett litet sött träd som skulle vara svagväxande och snabbt börja ge äpplen. Ja! Sa vi och tog det direkt. Det är en liten rubinola och han som hjälpte oss gav den några snabba klipp så var den färdigbeskuren för i år. Här nedan står den tillsammans med den nya lilla bärlådan. De andra odlingslådorna har nu äntligen fyllts på med jord ordentligt. Innehåll får de dock först när jorden blivit lite varmare. Själv kunde jag inte vänta längre så innan jag åkte hemifrån petade jag ner lite frön i en kruka.

2014-03-29 17.21.15

 

Vi har nu tömt alla gamla odlingslådor, så det har flyttats växter överallt. Några fick inte plats så nu är där krukor med lavendel och isop runt stugan.

2014-03-29 17.21.30

 

 

Och nu när det blev odlingslådor över råkade de flytta till andra sidan av lekstugan. Där blir det humle, kål och potatis tror jag. Rönnen som lutar sig mot taket står där för att ge humlen något ordentligt att klättra på.

2014-03-29 17.21.48

 

Här är resterna av odlingslådorna. Myntalådan har vi inte hittat plats för än så myntorna står kvar. Det kom med en havtornsplanta från fagerhult med, den var mycket stor och ståtlig jämfört med de små från förra året. De har nu alla fått en omgång med lite mer passande jord. Lådan som står kvar ska bli till hallon tror jag. Hösthallon får det bli tror jag.

2014-03-29 17.23.17

 

Men den tokiga oreganon vet jag inte vad vi ska göra men, den är riktigt växtglad. Utöver att fylla en hel odlingslåda så ska en planta ut till en lajvby, en är lämnad till en bekant och en har flyttat till en balkong.

2014-03-29 17.23.56

 

Blåbären har fått sällskap av en rosa sort. Får det verkligen heta blåbär då? Utöver det står den en vinranka och lutar sig smått mot väggen. Det var en rysk sort som skulle klara lite mer kyla. Även det är ett helt nytt bär för oss. Ser fram emot att se hur den fungerar.

2014-03-29 17.24.06

 

I ett inte lika ätligt hörn av trädgården hade den här skönheten kikat upp. En julros i riktigt mörk vinrött. Och med den är det dags att säga godnatt.

2014-03-29 17.27.01


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar