Kategorier
Hantverk Övrigt

Kalmar

Blivit lite sytt på sistone. I slutet av maj var det dags för en tur bort till Kalmar igen. Fest och utklädnad. Sydde hatten på bilden, har gjort smyckena och en can-cankjol (som inte visas).

Hotellet

Fick träffa massa kul folk och har ännu ett hemsideprojekt på gång efter helgen.

Void

Dagen efter blev det till att traska runt i Kalmar och ha det mysigt. Fika på kullsenska är oundvikligt om man har lite tid över.

Milkshake

Efter en avslutande promenad till slottet och jag lyckades slita mig från örtagården var det bara till att åka hem igen. Men det var allt svårt att lämna sådana mängder pepparmynta bakom mig. Ytterst plågsamt!

Kategorier
Hantverk Övrigt

Leitet 2.0

Jag fick idag komma in till min nya kurs på linnéuniversitetet. Av ren lycka över att äntligen få uppleva välstrukturerade sidor och kurser började mina fingrar traska iväg till en tygbit och resultatet blev en liten mjuk filur.

Leitet 2.0

Vi kan se det som en fluffig tribut till den person som fick mig att älska webbprogrammering.

Kategorier
Ätbart Övrigt

Kalmarmys i efterhand

Att WPP tog slut har jag hunnit skriva om men nu kommer jag till den härliga lilla butik jag hittade inne på baronen. Den heter Deli Mix och ägaren såg lite ensam ut utan kunder så jag kunde inte låta bli att gå in och fota lite. Jag får väl erkänna att jordgubbarna lockade rätt mycket med.

delimix1

Väl inne i butiken började jag känna mig som ett barn på julafton. Godsaker av bästa slag överallt. Saft, sylt, marmelader, skorpor, ostar och allt möjligt gnagbart.

delimix2

Det var omöjligt att inte gå och leta idéer till egna blandningar så någon månad senare gjorde jag björnbärssylt med vit choklad. Resultatet blev riktigt bra.

I butiken hittade jag lite nya sorter av en av mina favoriter: knäcke-sticks. Mest tycker jag om sorten med rosmarin och salt. Men här hittade jag varianter med rotfrukter, kummin och annat skoj. En klar rekomendation.

sticks

Kategorier
Ätbart Historiskt återskapande Övrigt Tema

Förnyelse!

Den förra sidan började bli lite segdragen så här kommer Alvie.se version 2.0. Uppenbarligen har inte bilderna hängt med så jag får se om det går att få dit dem igen.

Kategorier
Ätbart Hantverk Metall Övrigt

Januari

Kursstarter! I förra veckan började jag med silversmide för min gamle simskolelärare. Verktyg har jag fått låna av min ena storasyster och det är rätt nervöst.

Skrivtorkan verkar hålla i sig, men det blir ljusare nu mot våren.

Kategorier
Ätbart Bågskytte Övrigt

Lusseskytte

Den 12:e hade västbo bågskyttar sin bästa tävling någonsin. Jag och P kom fram precis i tid för andra rundan. Det var 3D-skytte i snö, i mörker med 3D-djuren upplysta av marshaller! Rundan var väldigt kort vilket gjorde att vi fick ha signal för när vi fick skjuta. Detta gjorde dock att det hela tiden var gott om mark upp bakom djuret så inga pilar försvann iväg så långt.

Datumet prickade in en otroligt stor fullmåne som lyste upp riktigt ordentligt. Det var otroligt givande att skjuta som vi gjorde. Det blev ett mycket bra sätt att träna sitt instinktiva skytte och se hur bra det egentligen var.

Synen som mötte oss när vi anlände var en mycket speciell lucia, nämligen en 3D-varg.

Kategorier
Hantverk Övrigt

Förväntan

På lördag är det marknad igen, det blir en kort runda men det ska bli härligt att få komma ut lite. Det är en vikingamarknad i foteviken som hägrar. Vi kommer bara bli där över dagen dock, tyvärr är marknaden bara en enda dag så det är inte lönt att stanna kvar.

Jag tänkte visa vad jag gjort den senaste veckan. För några veckor sedan började jag sy på en kappa för både vikingatida event och vardagsanvändning. Den saknar fortfarande vissa detaljer men är nu åtminstone tillräckligt klar för att kunna användas. Grundmaterialet är ett hårt filtat grönt ulltyg och modellen är uppbygd av raka bitar med kilar för vidd i sidan och under ärmarna. Den är sydd för hand men tvåtrådigt lintråd. Dekoren är broderat på tunt rödbrunt ulltyg med mycket tunn ulltråd och sedan fastsydd på kappan.Bilden på baksidan som syns på bilden är en kopia av det silversmycke som blivit hittat vid utgrävningarna i uppåkra.

Det jag saknar är ett lager med foder i ett mjukare ulltyg vilket jag hoppas på att hitta på marknaden samt knäppning där fram. När jag fått tag på foder kommer det även att bli en röd kantning längst ner på kappan och eventuellt i öppningen fram, beroende på knäppning.

Men nog om det, nu måste jag packa inför helgen.

Kategorier
Hantverk Övrigt

Julkransar på längd och bredd

Nu har det hänt ganska mycket på sistone! Jag har bott i lådor i några veckor i väntan på flytt till Gislaved igen. I förra helgen åkte vi med näst sista lasset, kvar är bara en bilslast med prylar. Jag kommer att bo ett tag hos mina föräldrar för att få en mental paus från ensamheten i kalmar och i väntan på hopflytt med P. Jag var en tur inne på Borgen och tittade på hantverk med honom i söndags och jag lyckades tillslut få tag på kontaktuppgifter till Gislaveds slöjdare. Från och med nästa år kommer jag kunna vara med där och jag ser verkligen fram emot lite hantverksträffar.

I förra veckan hade Lena (äldsta storasystern) fått för sig att berätta för sina arbetskamrater att jag hade med mig kransar till julmarknaden i Klippan vilket ledde till sju beställningar direkt. Tänkte visa hur de blev: