Året runt, Ätbart, Konservering, Kryddor, Sommar, Vår

Kryddsalt

Det första ganska logiska steget blir att röja runt i trädgård och krukor och plocka av godsakerna. Ju mer ordnat det är från början desto snabbare går det sen. Plocka av blad från stjälkar, annars får du rensa bort kvistarna under torkningen.   Fyll upp mixern nästan helt med blad. Blanda om du vill de… Läs mer Kryddsalt

Trädgård, Vår

Frostnupna marsodlingar

När jag var borta under veckan hände det saker här i landen. Det blir ju lite intressant då odlingarna befinner sig 9 mil från stället jag bor på. Med allt mitt flyttande mellan olika städer så har det varit smidigt att odlingarna inte behövt flytta på sig och att det finns många i närheten som… Läs mer Frostnupna marsodlingar

Ätbart, Konservering, Kryddor, Sommar, Trädgård, Vår

Kryddsommar

Samlandet började tidigt i våras efter en ledig helg på öland. Vi åkte till vårt hemliga lökställe och fyllde en kasse full med de härliga bladen. Ramslöken är ett trevligt substitut för vitlök vilket jag inte kan äta. Just då bodde jag tillfälligt hos mina föräldrar och det tog många dagar och mycket vädrande innan… Läs mer Kryddsommar

Ätbart, Firande, Mat, Påsk, Vår

Vårdagjämning

Fredagen den 20:e var det vårdagjämning så då var det till att fira. Jag rotade igenom lite roliga recept och fick ihop en ordentlig meny. Skivad och stekt halloumiost, lammfärsbullar med couscous, saffransmarinerad kycklingfilé, tefärgade ägg, saffran och currysås, currycouscous, gurkmejefärgat ris, okryddat stekpannebröd, yoghurtsås, fetaostsallad och slutligen en vit kladdkaka med exotiska frukter och… Läs mer Vårdagjämning