I helgen gjorde vi några försök att leta svamp men det gick lite sådär. Istället insåg vi att blåbären satt kvar i mängder. De var fasta och stora och jättelätta att se när alla bladen haft vänligheten att trilla av så det blev en snabbplockning på hemvägen. Tillsammans fick vi ihop närmre två liter och majoriteten åkte in i frysen direkt men resten var vi tvungna att göra något riktigt gott av. Först kom tanken på en blåbärspaj, men när det var såhär goda kunde vi inte bara ta bort smaken med massor av värme så då kändes en rulltårta som helt rätt väg att gå.
Rulltårta
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ½ dl grädde/mjölkliknande
Vispa ihop och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i en ugn på 250 grader i runt 5 minuter. Ta ut den och låt den svalna en stund. Lägg fram ett nytt bakplåtspapper och strö lite socker på det. Vänd över rulltårtan på det nya pappret och ta bort det gamla bakplåtspappret.
- Vispad grädde
- 3 dl blåbär
- 1 liten burk mandarinklyftor
Smeta ut grädden på rulltårtan och strö över blåbären. Rulla ihop tårtan och täck med mer grädde. Dekorera med blåbär och mandarinklyftor. Klart!