Bil-bo version två

Det där med att vara nöjd med mina byggen är inget jag är jätteduktig på. Bilinredningen hade sina bra sidor men även ett ganska stort antal dåliga sidor så efter en säsongs bilboende var det dags för version två. delarna som stått i bagaget rök direkt. Det är smidigt med en kylavdelning men det var enda fördelen. Bygget utgick från att man skulle använda bagageluckan som ingång och det är inte riktigt möjligt då jag inte kan öppna den därifrån.

Bil-bo 2.0 The desolation of smaug

Ritningen kom till först i efterhand då hela bygget gjordes lite på känn. Jag visste att jag hade ett användningsområde som jag inte räknat på under första bygget, att ha bilen som fikaplats. Detta gjorde att behovet fanns att använda vattenavdelningen från två håll och att kunna ha kranen fastskruvad kändes som en viss fördel. Bagagebiten byggde jag nästan färdig i somras för att kunna ha med till medeltidsveckan. Den blev riktigt bra så nu har jag färdigställt bygget och petat dit några extra små finesser.

20130920_124315

Här sitter den bakre biten på plats. En skillnad är att jag inte har någon bottenplatta utan den står löst på golvet. Jag funderar just nu på olika ankringsmöjligheter för det finns absolut möjligheter i bilen.

20130921_144558

Börjar vi bakifrån så har nu hela stommen målats vit. Det har kommit till de extra stödbitarna som jag inte riktigt hann med i somras. Luckan stängs nu med magnetknäppen. I vattenavdelningen har vattenhon fått mer stöd, stommen klätts med vaxduk så det inte ska vara en massa springor som skräp kan fastna i, pumpen/kranen är fastskruvad i stommen. Hon är fortfarande lös men passformen desto bättre.

20130921_144629

På baksidan av den har jag fått dit vikbara hyllkonsoller som kommer att vara stöd åt både sovbiten och locket när det är öppet. Är man utanför bilen och fixar mat kan det användas som en avlastningsyta.

20130921_154210

Sov/soffbiten är nu uppdelad i tre delar istället för två och den sitter fastskruvad på stommen. Det blev rätt mycket tyngre att flytta runt på det hela men det blev mer stabilt. Äntligen fick jag tag på möbelgångjärn med. Att biten som sitter längst fram blev mindre gör också att det går att ha den i någon form av soffläge även när man kör, eller inte vill fälla ut sovdelen helt.

20130921_145012

Här hade jag dock inte hunnit måla hela biten än. Madrasserna behöver anpassas igen och kanske hittas till att börja med.

20130921_144909

Här är bygget utfällt i sovläge. Det som saknas på bilden är den biten som jag ska ha över vattenhon. Det går att sammanfatta det mesta med lite mer exakta mått och stabilare bygge.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar