Våren i efterhand

Som jag har nämnt tidigare så har jag lite blogginlägg som har halkat efter men som jag absolut vill lägga upp. Nu har vi kommit till kycklingtårtan. Av resterna efter tårtan blev det till att mosa sönder bottenresterna med lite philadelfiaost, arrak, havregryn och florsocker och göra chokladbollar och dammsugare (med hjälp av marsipanresterna).

Här är den lilla sötnosen:

Kycklingtårta

Innehållet i tårtan är kakaofrosting på 5 lager sockerkaksbottnar, så den är väldigt chokladig och kräver grädde vid sidan av.

Sockerkaksbotten

  • 100-150 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk kakao

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i resten och häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i.  Grädda i 20 min i en ugn på 175 grader.

dammsugare

Kakaofrosting

  • 100g  philadelfiaost
  • 1½ dl florsocker
  • 2 msk kakao

Rör ihop blandningen.

Kommentera