Trädgårdstårta

Utgångsläge
Utgångsläge

Jag tror jag saknar det växande just nu. Det resulterade i lite mer tårtbak.Utgångsläget syns på bilden. Mandelmasse- och marsipanfigurer som tog halva morgonen att göra, grön frosting, marsánsås, jordgubbsgrädde, kakaofrosting, vispgrädde och tre bitar tårtbotten gjord av sockerkakssmet i långpanna.

Sockerkaksbotten

  • 100-150 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk kakao

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i resten och häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i.  Grädda i 20 min i en ugn på 175 grader.

Grön philadelfiafrosting

  • 200g  philadelfiaost
  • 3 dl florsocker
  • En ordentlig skvätt grön karamellfärg

Rör ihop blandningen.

Brun Philadelfiafrosting

  • 100g  philadelfiaost
  • 1½ dl florsocker
  • 2 msk kakao

Rör ihop blandningen.

Jordgubbsgrädde

Blanda ihop en del vispad grädde med en del jordgubbssylt.

Latmaskar och humlor
Latmaskar och humlor

Den bruna mandelmassan är färgar med kakao och den gula är färgad med karamellfärg. Den gröna och rosa marsipanen är köpt färdigfärgad.

Bred jordgubbsgrädden över det första lagret sockerkaksbotten, och marsánsås över det andra lagret. skär bort kanterna tills det har blivit en liten kulle efter att bitarna lagts ihop. Jag bredde på en liten sträng med vispgrädde och täckte den biten med strössel så det blev en liten grusväg rakt över tårtan. Efter det var det bara att breda ut den bruna frostingen på ena sidan av grusvägen och den gröna på andra sidan. och börja dekorera med figurerna och mandelmassestenarna längs med grusvägen.

För att få upp blommorna en bit satte jag dem på avklippta bitar av grillpinnar. Resultatet blev över all förväntan.

Trädgårdstårta
Trädgårdstårta

Ett svar på “Trädgårdstårta”

Kommentera