Syltade kantareller

Ja nu är det klart. Två burkar syltade kantareller blev det. Självklart tar vi lite recept till det med nu.
Syltade kantareller
1 liter kantareller
2,5 dl svampspad eller vatten
3/4 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
Kryddor efter smak
Hacka upp gula kantareller och dela trattkantareller/trumpetsvamp på mitten. Förväll svampen tills det börjar bli torrt i stekpannan. Blanda ihop övriga ingredienser i en gryta och värm så sockret smälter. Lägg ner den förvällda svampen i grytan och låt koka upp. Sjud sedan i 5 minuter och häll sedan upp i burk. Sätt på locket och låt det svalna. 
Öppnad burk förvaras i kylen. Har du steriliserat burkarna kan du ha dem mörkt och svalt i ett skafferi eller liknande innan öppnandet. 
Det är mycket gott till kött och annan stekt mat, mycket gott på pizza.

Kommentera