Svarta födelsedagsmuffinsar

I en diskussion runt fikabordet kom det en dag upp frågan om vilka färger jag inte bakat med tidigare. Svart kom upp som en av de saknade färgerna och då måste jag ju göra något åt det.

Svarta muffinsar

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 100g smält margarin/smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • svart livsmedelsfärg eller lindbarksavkok

Vispa ihop ägg, socker, margarin och vanilj. Blanda ner övriga ingredienser och portionera ut i formar. Grädda i 5-15 minuter på 175 grader, tiden är beroende på storlek på formarna. Satsen räcker till 12 stora muffinsar eller mängder av små (ca 70).

Svart fudgefrosting och körsbärsgrädde blev resultatet när jag jagade runt efter lite topping. Körsbärsgrädden gjordes med hjälp av körsbärssirap från matmässan. Bild och mer information om den kommer.

Kommentera