Statistik vecka 1 och appar

Två saker jag jag som ofta mäts. Stegräknare har jag alltid igång i mobilen och sömnanalys kör jag så ofta jag kommer ihåg. För att få något att jämföra med när det kommer till steg har jag med veckan innan jag körde igång. Genomsnittet har legat mellan 2800-3500 per vecka vilket visas nedan.

Appen jag använder är betalversionen av accupedo och det är den som för mig har visat mest korrekt resultat. Gratisversionen fungerar lika bra och min mamma använder den då det var den bästa som kunde vara på svenska. Jag tycker mycket om att få historiken och nu med det här projektet blir det ännu mer intressant. Jag har även noom pedometer igång och även om den är snyggare så mäter den inte riktigt rätt och jag kan inte få lika mycket statistik.

2013-12-16 23.13.24

Sen kommer vi då till första veckan på det här projektet. Genomsnittet för första veckan är då på ungefär 5300, en ordentlig förbättring.

 

2013-12-16 23.12.58

 

Sömnstatistiken får jag från ”Sleep as android”. Det är även den jag använder som väckarklocka med olika funktioner som att väcka mig när jag sover som lättast, naturljud att somna till och så sömnanalysen. Vad den gör rent praktiskt är att mäta hur mycket jag rör på mig under natten så den får ligga på sängen när jag sover. Höga staplar står för mycket rörelser.

2013-12-16 23.16.56

 

Den har även möjligheten att spela in plötsliga ljud under natten som exempelvis om man snarkar mycket. Jag har testat funktionen några gånger och sover tydligen tyst som en mus.

Man kan ställa in hur länge man behöver sova och be den att påminna när man borde gå och lägga sig. Som syns nedan så är det däremot lite uppenbart att det inte fungerar i alla lägen utan jag ligger på en konstant sömnskuld. Detta är något jag ska försöka att jobba mer med framöver för att kunna komma upp tidigare på morgnarna för att träna. När jag är inne som djupast i vinterdeppen brukar jag behöva 8-9 timmar sömn per natt så nu har jag haft den inställd på 8 timmar. Detta är ändrat nu när jag kommit igång mer så från och med inatt stod den på 7 timmar.

2013-12-16 23.16.28

Kommentera