Saffrancravings!

Dagarna har blivit allt kortare och det börjar kännas att det saknas lite ljus. Årets saffransäsong har med andra ord börjat här hemma. Första påhittet blev saffransmuffins med chokladgrädde.

Saffransmuffins

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 100g smält margarin/smör
  • 1 pkt saffran (0,5g)
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver

Vispa ihop ägg, socker, margarin och saffran. Blanda ner övriga ingredienser och portionera ut i formar. Grädda i 5-15 minuter på 175 grader, tiden är beroende på storlek på formarna. Satsen räcker till 12 stora muffinsar eller mängder av små.

Chokladgrädde

  • 2 dl grädde
  • 100g choklad

Smält chokladen och värm upp grädde (men låt den inte börja koka). Blanda ihop ordentligt och låt svalna. Vispa till önskad konsistens och bred ut eller spritsa ut på muffinsarna.

Kommentera