S2E7: Bloggstrul och stilla trampande steg

Bloggen har bråkat ett tag så att jag inte kommit åt den från alla platser, det är åtgärdat nu så jag ska försöka att komma igång här med igen. Rent fysiskt har jag tagit det lugnt på grund av förkylningar, nya relationer och nu i torsdags så lyckades jag med konststycket att överbelasta en muskel. Sen semestern har det blivit lite framsteg på gymmet, jag har klarat ett helt varv på cirkelfysen med tre vikter på alla övningar. Den senaste månaden har gjort att jag har pendlat mellan 73,9 och 76 men det är helt ok. Sömnen har inte fungerat som den ska så jag har lite att jobba på där och det ställer snabbt till det med träning, vikt och allt annat. Har äntligen hittat min withings pulse igen så tänkte se om jag kan börja logga sömnen ett tag och börja i den änden. Logga, planera om och justera rätt på allt igen. Kanske till och med dags för mat- och sovklocka igen då jag tappat lite matvanor på vägen.

Men den där muskeln då? Jo, jag skulle med några från jobbet till ett gym jag inte varit på sen jag började med mitt projekt. Det första problemet var att där enbart finns maskiner och fria vikter, dvs inget jag är van vid så där kom en dos av osäkerhet. Det andra problemet var att senast jag var på det gymmet fick jag en panikattack av att någon kom fram och började berätta hur fel allt jag gjorde var. Jag förstår tanken bakom agerandet men det finns helt klart bättre sätt att göra det på. Dessa två små detaljer gjorde att jag var väldigt nervös och tog ut mig väldigt mycket för mycket. Fram tills igår var det hela bakre sidan av låren som gjorde ont så fort jag rörde på mig. Idag är det bara kvar längst upp på ena sidan, får se om det lättat tillräckligt tills imorgon för en tur till gymmet för lite lugnare träning. Men det känns lite bittert med tusenlappen för en träningsomgång. Får se om jag tar mig tillbaka dit någon gång senare men det får ta en vecka eller två så jag hinner samla mig.

20140827_174506

 

Stigen är lite knölig just nu men jag tänker traska vidare i lugn takt tills kroppen är med och jag kan pressa den mer.

Dagens positiva: Jag blir bättre på att hålla mig till mina fysiska gränser och lyckades skippa att bli panikslagen av de två fästingar jag precis plockade.

Kommentera