S2E6: Mål och nya steg

Nu har det hänt, jag tog mig över den första gränsen som i vintras kändes helt omöjlig. Jag har vid det här laget bevisat för mig själv att jag kan. Mycket av den här resan handlar om en oro från början att hur jag då levde konsekvent försämrade min hälsa och i längden sannolikt min chans att få ett bra liv. Jag har vid det här laget kommit såpass långt att jag kan röra mig mycket mer, att kroppen inte hindrar mig lika mycket. Det har känts väldigt länge som att jag varit fånge i min egen kropp men jag har långsamt börjat hitta tillbaka.

2014-08-21 12.45.37

 

 

I högstadiet och gymnasiet hade jag stora problem med maten och jag undvek att äta så ofta jag bara kunde i perioder. Det finns fortfarande spår av sådana mönster i mitt beteende vilket har gett mig en extra dimension att förhålla mig till när det kommit till viktnedgång. Mitt största fokus har varit tvunget att vara att äta tillräckligt mycket snarare än att minska ner mängden mat. Jag har varit mycket lockad att prova dieter som 5:2 och liknande men det är långt över min gräns av vad jag kan hantera, det är för stor risk att det skulle bli det motsatta, dvs 2:5 om något.

För att återgå till siffrorna då så ser det nu ut som nedan. Det blå fältet är det spann som de (withings) räknar som normalvikt för min längd, dvs någonstans mellan 50-70 kg. Mitt nästa mål är nu att komma under 70 kg och sen kommer mitt fokus att ändras. Så fort jag kommer under det strecket kommer jag att fokusera på lite andra siffror, nämligen fettprocent i kroppen, för det känns som att det är där de större hälsoproblemen kan börja. Där ligger jag nu på 37% och jag borde minska det en bit, dvs ersätta fett med muskler. Jag har redan märkt att jag blir sjuk mer sällan och jag har mina teorier om koständringarna men något exakt kan jag inte veta. De konstanta förkylningarna har kortats ner lite de med. Bara att fortsätta och jobba vidare.

idag

 

Dagens positiva: Den där spegeln börjar kännas rätt ok, det är nu dags att lägga upp en plan för hur jag ska jobba vidare.

Kommentera