S2E4: Skobekymmer

Känslan efter gårdagen är fortfarande riktigt fin. Jag höll tillbaka mycket för att orka desto längre. I 2 km var det mer lunkande än något annat, sen blev det 420 m så snabbt jag orkade. Fick gå en rätt bra bit efter det för att få tillbaka andan men det var det värt! Jag nämnde ju att det var skodags igen och fötterna är fortfarande glada, mycket träningsvärk blev det inte heller så jag är fylld av förhoppning nu att komma 3 km om inte allt för lång tid.

Men mina kära salomonskor har åter igen hål, det är andra paret jag slitit ut av exakt samma sort, på exakt samma ställe och de är så goa att gå i men nu fick det vara nog. Det sista paret höll bara lite över halvåret och med tanke på att jag börjat kämpa mer med joggande så var det dags för ett par lite mer jogginganpassade skor med. Mitt största skoproblem är att mina fötter skiljer ungefär en cm. Tydligen kan man få hjälp från landstinget om fötterna skiljer tillräckligt men det fick jag veta först när jag var i skobutikerna så det får vänta tills nästa gång. Möjligheten man då har är att köpa två par skor för att få ett par som passar och landstinget går då in och betalar det ena paret.

Storleksskillnaden mellan fötterna gör att jag har lite problem med att få skor att sitta stabilt och detta tillsammans med ganska klena vrister så jag har helt fått lägga ner högklackat. Det spelar ju dock ingen roll när det kommer till träning men det gör likväl att det blir rätt få skor som fungerar tillräckligt bra. I år har jag för att vara mig lagt ner väldigt mycket på just skor jämfört med tidigare så nu får de allt se till att hålla riktigt länge. Jag tror även jag lyckades prova igenom de flesta joggingskorna i Ullared för igår hade jag skoknytskav på fingrarna. Det var onekligen en intressant insikt.

Joggingskorna är ett par vinröda Adidas Duramo 6. De var väldigt luftiga och efter någon kilometer började det fläkta rätt gott om tårna. Den är ordentligt dämpad och i övrigt en rymlig och neutral sko.

2014-08-16 12.36.43

 

När det kommer till gåskor var det ju dags för att testa ett annat märke eller åtminstone ett annat material. Det blev ett par Haglöfs Motion GT. De var snällare i formen än damskorna så inte mycket att fundera på där. Materialet är nubuck mot de tidigare som var i textil så vi får se om de kan överleva lite längre. En stor skillnad var stödet av sulan. Det är en sula som ska forma sig mer efter foten. Man kunde värma dem och forma till det snabbare eller bara gå tills de är i ordning. Det ska bli riktigt intressant, jag har redan märkt att det påverkar hur jag går. Kanske dags att gå till en ortoped och höra om jag är lite sned utöver allt annat. Jag ser fram emot att få slita på dem ordentligt och hoppas att det blir så smärtfritt som möjligt att gå in dem.

2014-08-16 12.42.50

 

 

Dagens positiva: Sista helgen innan det är dags för jobb. Ser fram emot att komma igång igen.

Kommentera