S2E12: Höstmörker

Nu har det slutligen hänt, vi har fått flera timmar sol i Växjötrakten. Under tre dagar har den kikat fram en liten stund den här månaden, helt otroligt!

Världen har varit en lite tung plats ett tag nu, dels på grund av den mörkare årstiden men minst lika mycket på grund av att jag fått inse lite saker om människor jag stått nära som inte varit så behagliga. Det ledde till ett tvivel på mig själv i grunden vilket nog kan göra de flesta lite svajiga. Om såpass mycket av mina reaktioner tidigare provocerats och manipulerats fram, vad är kvar av mig då? Många tankebanor har jag nu de här veckorna jobbat med att bygga om men för många av dem var allt för grundläggande så för över en vecka sedan kraschade kroppen till slut. Allt som hände i kombination med lite biverkningar av en medicin jag behövde ta utlöste yrsel, illamående och en migränliknande huvudvärk. De första dagarna var det ångesten som tog största delen av tiden. Ett konstant höjt ångestläge är sällan ett trevligt sällskap så jag fick ta två dagar ledigt för att samla mig lite. Tyvärr räckte det inte så när yrseln kom fick jag ge upp och spendera några dagar i sängen och sova halva dagarna och bara försöka landa i mig själv.

Det är ett rätt intressant arbete att bygga upp sig själv från grunden på ett såpass medvetet plan. Det ger möjligheten att justera vissa bitar som varit problematiska.

Nu börjar jag närma mig sista dagen på mitt första år i mitt projekt för att må bättre. Det började med ett väldigt fysiskt halvår och fortsatte med ett lite mer mentalt arbete det andra halvåret. De senaste veckorna har jag inte klarat av att träna, jag har knappt kommit upp för trappan på jobbet men jag tror att det vänder nu. Jag känner att jag börjar närma mig ett normalläge även om jag fortfarande har kvar yrsel och fokuseringsproblem.

Det känns tungt att inte ha kunnat gå och träna som vanligt, till och med promenader har varit problematiska ett tag nu och maten har gått ungefär lika illa med. Det gör att jag får kämpa lika mycket med att inte se det som att jag gjort något dåligt. Trots allt är det väldigt bra att jag kommit långt på vägen ur problemen. Egentligen är det väldigt bra gjort av mig. Igår var jag och bytte ut stora delar av innehållet i min kyl. In kom mer grönsaker och på köksbänken står en låda med frukt. Det är färgglatt och känns mycket bättre. Det blev även lite mer fisk så jag inte halkar helt snett. Frysen fyllde jag på med mer bär och frukt så nu är mina smoothies igång som de ska.

Det är mörkt och tråkigt ute, grått och blött. Jag har varit ordentligt nerkörd ett tag och mått därefter. Men vet ni, jag är väldigt bra, även om jag inte alltid mår bra. Jag gör vad jag kan, ibland försöker jag göra mer och ibland blir inget alls gjort, och det är helt ok.

Det gör inte någon av oss till sämre människor. Du är bra du med.

2014-10-26 12.03.56 (1)

Kommentera