S2E10: Fullt i kalendern

Nu kan vi börja med en liten rekommendation. Det är ett ted talk som handlar om att byta perspektiv på sin stress när det kommer till direkt stress. Det handlar om att se det som något positivt och därmed vända en negativ fysisk reaktion till något väldigt positivt. Jag ger det ett försök och har lagt till det som en aktiv del i mitt dagliga funderande. Att bli lite mer optimistiskt ligger rätt högt på min ”borde fixa”-lista.

http://www.ted.com/ Kelly McGonigal

De tankarna har nog hjälpt till lite och det känns inte lika hemskt att det är fullbokat på kvällarna ett tag framöver.

Igår var det för övrigt gillesdans/folkdans och jag blev åter igen påmind om att det är hög ålder. Det är inte så att jag någonsin förväntat mig något annat, det är bara att så fort någon ser mig dansa för första gången verkar det ligga något krav på att kolla av så att jag verkligen verkligen verkligen är medveten om att det är hög ålder på de som dansar. Men jag kan göra ett försök att lugna er, jag är medveten om det. Jag började dansa gillesdanser och gammeldans i gymnasiet för att jag helt enkelt tyckte att det verkade kul. Om något så kan jag ju vara glad för att jag har ett intresse som jag inte behöver sluta med så länge dansen finns kvar och jag kan flytta fötterna framåt själv (efter det finns det rullstolsdans så jag tänker inte ge upp hoppet där). För att vara extra tydlig: det spelar ingen roll om du har grått hår, inte är 20 mer än i sinnet eller knappt orkar dig runt på golvet.  Jag tycker om att dansa, och dansglädjen ser jag inga åldersgränser på.

20141017_123031

 

Nu har jag två möjligheter till den här veckan att få dansa men vi får se hur det går. Ikväll är det konsert och danskväll med ReBoot via Valshuset. Jag tänker gå dit och hålla tummarna på att jag hittar någon som vill dansa med mig. Jag har ingen aning hur det brukar fungera på valshuset arrangemang så det här blir kanske ett första steg in i den världen. Spelmansstämman i Skatelöv fungerade rätt ok även om jag hade en bekant som backup. Nu blir det mer av en chansning då jag inte vet om någon som ska dit. Ett pyttelitet steg för mänskligheten men ett jättestort för mig!

Nästa gång blir på söndag kväll med besök tillbaka till stället jag började med gammeldansen på. Det är åtminstone målet om det går bra med bågskyttet på dagen.

Mitt skojagande har nu tagit ännu ett kliv in i dansvärlden. På Linköpings folkmusikfestival fick jag chansen att prova skor från Bibbiskon och det var kärlek direkt. Skinnsko med lädersula som snurrar så lätt. Invigningen var på dansen igår så nu är de godkända och mina fötter var efter en första chock, ganska nöjda. Det enda som saknas nu är att få en polska så kan jag räkna dem som inkörda.

20141014_073356

Kommentera