Rödbetsbröd med valnötter

Brödsäsongen har börjat, eller rättare sagt så lyckades jag äntligen lägga lite tid till brödbaket.

Rödbetsbröd med valnötter

  • 1 dl rödbetspuré
  • 4 dl vatten
  • 50g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl skrädemjöl
  • 4+ dl rågmjöl
  • ½dl mald valnöt
  • 1 dl valnötter i småbitar
  • 1 msk salt och gröna kryddor

Smula ner jästen i bunken. Koka upp rödbetor och puréa ihop dem. Tag en dl av purén och häll i lite av vattnet tills det uppnår ca 37 grader. Rör ut jästen och tillsätt mjölet och resten av vattnet. Rör ner valnötterna och kryddan och baka ut till små bollar. Platta till bollarna på plåten och grädda på 200 grader i ca 5-10 minuter.

Kommentera