Pumpa- och citrusmuffins

Pumpa- och citrusmuffins

  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 100g smält margarin/smör
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1-2 dl riven pumpa (ex butternut)
  • rivet skal från 1 citron
  • 50g hackade syltade apelsinskal

Vispa ihop ägg, socker, margarin och vanilj. Blanda ner övriga ingredienser och portionera ut i formar. Grädda i 5-15 minuter på 175 grader, tiden är beroende på storlek på formarna. Satsen räcker till 12 stora muffinsar eller mängder av små (ca 70).


Philadelfiafrosting med citron

  • 200g  philadelfiaost
  • 3,5 dl florsocker
  • 1 msk pressad citron
  • 50 g smör
  • Gul karamell/livsmedelsfärg

Blanda ihop och ställ in i kylen en stund innan du dekorerar muffinsen.

Skiva ett äpple och smält ca 25g smör i en stekpanna. Stek äppelskivorna med 1 tsk kanel och 2 msk socker tills skivorna är mjuka. Dekorera muffinsen med citronfrosting och stekt äppelskiva.

På bilden framifrån visas kakbollar med knölig choklad, kryddmuffins med orange chokladsmörkräm och längst bak pumpamuffinsen.

Ett svar på “Pumpa- och citrusmuffins”

Kommentera