Mer muffinsklubbor

Muffinsklubbor
Muffinsklubbor

De två senaste dagarna har jag varit på silversmide igen. Med mig hade jag orsaken till att jag kallar mina muffinsklubbor för just muffinsklubbor. Däremot hade jag slut på pinnar (grillpinnar delade på två) första dagen så de fick bli muffinsklubba utan klubba…

Insidan var klart turkosblå andra dagen och blålila första dagen. Det är lika roligt varje gång någon biter i en klubba och slänger ett getöga på innehållet bestående av starka och oväntade färger. Tänkte jag kunde lägga ut receptet på den senaste versionen. Mycket är likt i innehållet från tidigare klubbor men kan vara bra att samla dem ibland.

Pinnlösa muffinsklubbor
Pinnlösa muffinsklubbor

Sockerkaksbotten

  • 100-150 g margarin eller smör
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 näve blåbär
  • en skvätt blå karamellfärg

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker. Blanda i resten och häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper i.  Grädda i 20 min i en ugn på 175 grader.

Smula sönder sockerkaksbottnen i en bunke.

Blå/Lila philadelfiafrosting

  • 250 g  philadelfiaost
  • 4½ dl florsocker
  • 50 g smält smör
  • Blå eller blå och röd karamellfärg

Rör ihop blandningen och rör ner den i bunken med sockerkakssmulor.

Forma muffinsbitarna och sätt in dem i frysen tills de blir lättare att hantera. Doppa undre muffinshalvan i mörk eller ljus choklad och sätt i en pinne.

Halvt doppade klubbor
Halvt doppade klubbor

Vänta tills chokladen stelnat och doppa sedan överdelen av muffinsen i vit choklad och dekorera med strössel.

Muffinsklubbor
Muffinsklubbor

Ett svar på “Mer muffinsklubbor”

Kommentera