Massagestund

Idag var jag på HälsoMixen (http://halsomixen.se/) och fick en härlig massage, självklart har jag ju lite svårt att vara tyst när jag får prata roliga recept så här kommer lite av de jag babblade på om.

(Jag lägger in alla direkt så hoppar vi över delen om klickandet)

Choco Chip Müsli Bars (av Leila Lindholm) 20 stycken

Förberedelsetid: 25 min Färdigt på: 1 tim

  • 250 250 g torkade fikon
  • 1 1 msk kakao av god kvalitet
  • 3 3 msk varmt kaffe
  • 200 200 g russin
  • 4 4 dl müsli med torkad frukt
  • 1 1 dl corn flakes
  • 150 150 g mörk kvalitetschoklad 70 %

1. Skär bort fästet på fikonen och hacka dem grovt.

2. Kör dem i hushållsmixer tillsammans med kakao och kaffet.

3. Lägg i hälften av russinen och mueslin och mixa i ett par sekunder till.

4. Häll över massan i en bunke och rör i resterande russin, muesli och cornflakes.

5. Hacka chokladen och blanda hälften av den i smeten.

6. Kavla ut massan i mellan två smörpapper till cirka 1 centimeter tjock.

7. Smält resterande choklad i vattenbad (i en skål över kokande vatten) och pensla den över kakan.

8. Låt stelna i kyl och skär kakan i stänger när chokladen har stelnat.

Här kommer receptet och texten ovan ifrån: http://recept.nu/1.126588/leila_lindholm/efterratter_godis/choco_chip_musli_bars

Nässelsalt

  • Färska nässlor
  • Flingsalt

Plocka nässlorna och blanda ner en blandning av saltet och nässlorna beroende på smak och tycke i en mixer. Det kan vara lagom att börja med 60% blad och 40% salt och sedan testa sig fram utifrån det. Observera att nässlorna ska vara helt färska. Mixa ihop tills det blir en jämn röra och bred ut röran på en handduk där det får torka. Om det är många klumpar när det väl har torkat (man kan gå och smula sönder klumparna eftersom) kan man ta en kavel och kavla runt på saltet så det delar sig.

Kirskålspaj

  • 1 förbakat pajskal gjort på önskat sätt
  • 1 bunke med äggstanning
  • ½-1 liter färska kirskålsblad
  • Fetaost
  • Kryddor (gärna lite starkare kryddor som cayenne och chili för att ge pajen lite sting)

Hacka upp kirskålen ordentligt. Lägg ner bitar av fetaost i pajskalet och bred ut kirskålen runt om och över. Blanda i kryddorna i äggstanningen och häll den över pajen. Sätt in i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills äggstanningen har stannat.

Kommentera