Marmeladdags

Tog en veckas bloggpaus men nu ska jag försöka komma igång med inläggen. Har ett gäng med recept och foton som ska ut.

Päronmarmelad med rom

  • 1500g päron
  • 1000g syltsocker
  • 1 tsk vaniljpulver (eller likvärdig mängd urskrapade vaniljkärnor eller vaniljsocker)
  • ½ dl rom (plantation rekommenderas)

Skär päronen i bitar och rensa bort kärnhus och annat skräp, lägg ner i en stor gryta och täck päronen med vatten. Låt koka tills päronen är mjuka och häll sedan av vattnet. Avkoket kan sedan användas till gelé eller pärondricka. Mixa sönder päronen och häll i syltsockret i grytan och koka i ca 5 minuter med vaniljen i. Ta av från plattan och rör ner rommen. Häll upp på burkar och låt svalna.

Mandarin/Clementin/Satsumasmarmelad

  • 1000g citrusfrukt
  • 2 pressade citroner
  • 200g riven morot
  • ev 1 mango kokt och mosad
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1000g syltsocker

Skala clementinerna och mixa dem. Fiska ur kärnorna och häll i övriga ingredienser. Låt koka i 15 minuter och häll sedan upp på burkar.

Ett svar på “Marmeladdags”

Kommentera