Lussefika

Idag var det dags igen, sötsaker på längd och bredd. Slängde min förhoppning om att komma till jobbet i tid och fixade fram lite fika att ta med istället. Väl framme såg jag att det låg några påsar på fikabordet och till min glädje låg där lussekatter som var det enda jag inte fick med mig. Perfekt! Pralinerna och mandelmasserullarna tillverkades under helgen då jag hade båda systrarna och mamma på besök. Mycket trevligt för det är oftast jag som åker hem till Gislaved. Recept efterfrågades åter igen så här kommer de knapriga godbitarna.

Receptdags:

Pepparkakscookies


125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
2 krm malen nejlika
1 tsk kakao av god kvalitet
200 g choklad (mörk, ljus eller vit)
0.5 dl råsocker/farinsocker att rulla i

Vispa smör, kryddor, socker och sirap och blanda sedan ner övriga torra ingredienser. Hacka chokladen och vänd ner den i smeten.
Forma till en rulle och lägg in i frysen några minuter.
Gör 50 eller 100 små bollar av den beroende på om du vill ha ganska söta eller minicookies. Rulla bollarna i farin eller rörsocker och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i upp till 14 min på 175 grader.

Kommentera